SportblessureClaim

Heb je een sportblessure opgelopen bij het sporten in verenigingsverband en niet alle kosten via je zorgverzekeraar vergoed gekregen? Dan kun je een beroep doen op de collectieve ongevallenverzekering van je sportbond. Dat is een heel gedoe. Maar Sportblessureclaim maakt het je makkelijk. In een paar eenvoudige stappen begeleiden we je door het declaratieproces. Registreer je bij ons en dien je declaratie in. Wij controleren deze op juistheid en volledigheid, waarna wij je claim indienen bij de betreffende verzekeraar. Sportblessureclaim bewaakt de voortgang, onderhoud het contact met de verzekeraar en zorgt ervoor dat het geld waar je nog recht op hebt, op je rekening wordt gestort. Mooie pleister op de wonde toch?

In Nederland raken jaarlijks meer dan 4 miljoen mensen geblesseerd bij het sporten. Meer dan de helft heeft een medische behandeling nodig. Maar de zorgverzekeraar vergoedt lang niet alles. Je basisverzekering dekt de gemaakte kosten vaak helemaal niet en heb je een aanvullende verzekering, dan is die veelal ook niet voldoende om alle kosten vergoed te krijgen. Dat maakt je blessure nog eens extra pijnlijk.

Tijdens het voetbal heb ik een heupblessure opgelopen en ik was benieuwd of ik eventuele kosten “ergens” kon verhalen daar ik bij mijn eigen zorgverzekeraar niets meer vergoed zou krijgen. Nu kwam ik erachter dat verenigingen een extra ongevallenverzekering afsluiten via de bond waar je eventuele kosten voor een blessure, opgelopen in clubverband, kunt verhalen. Alleen het proces is ingewikkeld om alle benodigdheden te verzamelen en om uiteindelijk te declareren. Samen met Perfect Drive hebben we dit proces in kaart gebracht en in een half jaar had ik een werkende applicatie waarmee mensen claims geautomatiseerd konden indienen.  Bij Perfect Drive snappen het proces, denken voortdurend mee en vooral de vertaling naar het product wordt continu gemaakt.

Marcel van Houten, Sportblessureclaim